JewelleryNotes

Contemporary jewellery as art, by Gie Luyten

‘LeopOLDvilleNEW’ Monique De Ceulaer & Gie Luyten and the urbanisation project

Monique De Ceulaer & Gie Luyten and the

urbanisation project ‘LeopOLDvilleNEW’

___

Monique De Ceulaer & Gie Luyten

Leopoldsburg (B) Belgium

press information Leopoldvillenew

____

 

Exhibition | exposition | expo | Leopoldvillenew

Cultureel Centrum Leopoldsburg België (Belgium)

7 – 30 september 2012

| Jef Geys | Piet Stockmans | Monique De Ceulaer & Gie Luyten | André Hanjoul | Tjen Heyligen |

Urbanisation | Urbanization | Leopoldvillenew | Monique De Ceulaer & Gie Luyten, Jef Geys, Piet Stockmans, André Hanjou, Tjen Heyligen – Tentoonstelling Cultureel Centrum Leopoldsburg Belgium

Piet Stockmans Monique De Ceulaer Gie Luyten m Piet Stockmans, Vazen sterven staande, tentoonstelling Leopoldvillenew, met Monique De Ceulaer & Gie Luyten, Jef Geys e.a.

Alle kunstenaars symboliseren op een unieke wijze het project Leopoldville. Zo zal Piet Stockmans, geboren in Leopoldsburg, enkele weken voor de opening een kunstwerk bouwen in het cultuurcentrum. Hij zal ter plaatse in de tentoonstellingsruimte een werk in keramiek en klei laten ontstaan. Dit kunstwerk zal nadien onherroepelijk worden afgebroken en alleen blijven verder leven via foto en film.

Jef Geys Monique De Ceulaer Gie Luyten m Jef Geys, tentoonstelling Leopoldvillenew, met Monique De Ceulaer & Gie Luyten, Piet Stockmans e.a.

Jef Geys stelt foto’s van het Kempens Dagblad tentoon en de Douven-uitgave van het dagblad. Bovendien werkt hij in zijn gedachtenwereld aan een utopisch stadsproject, dat een kunstzinnig vervolg moet worden op Leopoldville.

Monique De Ceulaer, Piet Stockmans, Jef Geys, Cultureel Centrum Leopoldsburg Belgium, tentoonstelling Leopoldville new.

Monique De ceulaer Gie Luyten Jef Geys Pieter Stockmans scbes2 Monique De Ceulaer & Gie Luyten, Genesis, eerste onzichtbaar kunstbaar, tentoonstelling Leopoldvillenew, met Monique De Ceulaer & Gie Luyten, Jef Geys in het Cultureel Centrum Leopoldsburg, België (B)

Het kunstenaarsduo Monique De Ceulaer & Gie Luyten plaatst het eerste onzichtbaar kunstwerk in Leopoldsburg. Het werk stelt een menselijk wezen voor dat ontstaat en groeit uit de aarde, maar er ook weer in verdwijnt. Op de bouwwerf van Leopoldville wordt het letterlijk in de grond gestopt en zal het alleen verder leven in herinnering.

Op donderdag 6 september is er een openingsperformance door Tjen Heyligen met medewerking van Opening Doors. Bij deze gelegenheid maakt hij een kunstwerk uit ijs, dat nadien wegsmelt en symbool staat voor de afbraakwerken van het project Leopoldville.

Uniek zijn ook de werken van André Hanjoul. Deze designer van de wereldvermaarde Belgische sportwagens Edran Spyder en Enigma woont en werkt in Leopoldsburg. Hij bouwde zelfs een formule-1 wagen voor kinderen, de formule-J. Voor het eerst zullen ontwerpen te zien zijn, ontstaan uit passie, volharding en toekomstvisie.

Monique De ceulaer Gie Luyten Jef Geys Pieter Stockmans scbes2
Monique De ceulaer Gie Luyten Jef Geys Pieter Stockmans scbes2